Stołówka

Stołówka

        •                 Stołówka        

        •  

               

                               Jadłospis  od  17.11 – 21.11.2025 r.

           

          PONIEDZIAŁEK  17.11.2025 r.

          Gorący kociołek,

           (składniki :woda,  kiełbasa  83% mięsa,

          warzywny: marchew, seler, pietruszka, por, śmietana 30%, (ziemniaki, papryka czerwona, przecier pomidorowy 30 %, ser żółty, sól, przyprawy naturalne) 

          Ser żółty;

          (składniki: mleko pasteryzowane, sól, kultury bakterii mlekowych,

          stabilizator (chlorek wapnia), substancję konserwującą (azotan potasu) i barwnik (annato)

          Kiełbasa litewska

           (składniki mięso wieprzowe 83%, woda, białko sojowe, stabilizator trifosforowy, glukoza, przeciwutleniacz, izoaskorbinian sodu ,skrobia ziemniaczana, skrobia ziemniaczana, sól, przyprawy zawierające gorczyce, wzmacniacz smaku; glutaminian monosodowy, ekstrakty roślinne, substancja konserwująca; azotyn sodu, jelita wieprzowe

          Chleb pszenno-żytni

          (składniki: mąka pszenna46%, mąka żytnia19%, zakwas piekarski

          mąka żytnia, woda, sól, drożdże, stabilizator:E170; stabilizator:E472; środki do przetwarzania mąki:E300, mak; enzymy

              -jabłko  

          WTOREK 18.11.2025 r.

            Gulasz drobiowy z kasza jaglaną i surówka z kapusty pekinki.

          (składniki; filety z kurczaka, kasza jaglana, woda,  kapusta pekińska, marchew,   cytryny, śmietana 30% ( skład. zawiera karagen), mąka pszenna, olej rzepakowy , majonez( olej, żółtka jaj 6%, musztarda, cukier, sól, przeciwutleniacz sol wapniowo –disodowaEDTA,, regulator kwasowości, kwas cytrynowy), cukier, nać pietruszki, przyprawy naturalne, sól niskosodowa,)

                 -woda mineralna, jabłko

                  

          ŚRODA   19.11.2025 r.

          Potrawka z kurczaka z warzywami , ryż i groszek z marchewką,

          (składniki: udko z kurczaka, woda, ryż, marchewka, groszek, seler - korzeń, pietruszka-korzeń, pory, cytryna, jaja, masło extra, mąka pszenna, rodzynki, śmietana 30%( skład. zawiera karagen) ,cukier, cukier wanilinowy, nać pietruszki, sól niskosodowa, przyprawy naturalne.)

                 - woda mineralna, jabłko

           

          CZWARTEK   20.11.2025 r.

             Klops mielony smażony, ziemniaki, buraczki:

          (składniki: ziemniaki, woda, mięso mielone z łopatki, buraczki,

          bułka tarta(składniki: mąka pszenna, mąka żytnia, woda, sól, drożdże), olej rzepakowy jajka, cebula, cukier, nać pietruszki, sól niskosodowa, przyprawy naturalne.

                 - woda mineralna ,

           mus owocowy (składniki-100% przecieru owocowego)

           

          PIATEK  21.11.2025 r.

                         Filety rybne panierowana ,ziemniaki i   marchewki mini

          składniki ; filety rybne z morszczuka, woda, ziemniaki, marchew,

          bułka tarta, (składniki: mąka pszenna, mąka żytnia, woda, sól, drożdże),jaja, mąka pszenna,

          olej rzepakowy, masło, jogurt , sól niskosodowa, przyprawy naturalne.

           

           

                                

           

              -woda mineralna, jabłko

           

           

          Składniki / substancje powodujące alergie lub reakcje nietolerancji (zgodnie z zał. Nr II w  Rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 z dnia 25.10.2011r.) oznakowano w jadłospisie pogrubiona czcionką.

           

           

           

            J

           

    •                             

      •  UWAGA !!! ​​​​​​​ Czynne są źródełka. Zakaz picia wody bezpośrednio z kraniku. Wodę należy wlewać do swoich butelek . Na stołówce woda podawana będzie tylko dzieciom chodzącym na obiady. 

      •  

                                       

         

                                                      

         

        Cena obiadu na m-c LISTOPAD 2025 r.  90,00 zł


        Wpłaty na m-c LISTOPAD przyjmujemy do 25.10.2025
        (pieniądze powinny być już zaksięgowane w w/w terminie na koncie).
         

         

                               Wpłaty za obiady dokonujemy tylko przelewem na konto bankowe Szkoły.

              Numer konta : 09 1020 1491 0000 4002 0098 1597

        WZÓR WPŁATY:
        adres odbiorcy:
        Szkoła Podstawowa Nr 7
        im. Jana Karnowskiego w Chojnicach
        ul. Tuwima 2 , 89-600 Chojnice
        W tytule przelewu proszę podać
        IMIĘ I NAZWISKO DZIECKA, KLASĘ
        ORAZ TYTUŁ WPŁATY.

         

        Opłaty na obiady dla uczniów naliczane są z góry i należy dokonywać w

        nieprzekraczającym

        terminie do 25 każdego miesiąca na nowy miesiąc.

        Wyjątek będą stanowić płatności za wrzesień i styczeń. W tym przypadku termin

        będzie podawany na stronie szkoły.

        Wpłat na konto należy dokonywać z odpowiednim wyprzedzeniem.

        Wydawanie obadów zgodnie z harmonogramem.

    • Regulamin korzystania ze stołówki

      • Harmonogram wydawania obiadów

      • Harmonogram wydawania obiadów  na rok 2025/2026

         

        Harmonogram wydawania obiadów od 06.10

         

        Klasy 1-3

         

        Godziny

         

        Poniedziałek

        Wtorek

        Środa

        Czwartek

        Piątek

        10:15

         

        1a, 3a, 1b

        1e, 2d, 3b

        1b, 3a, 3e

        1a, 2e, 1d

        1b, 2e, 3c

        10:45

         

         1d, 1c, 2a

        1a, 2c

        1c, 3c, 3b

        1b, 2d

        2a, 3a

        11:00

         

         

         

         

         

         

        11:15

         

        2e, 3c, 3f

        2b, 3f

        1d, 2a, 2c,

        3b, 3f

         2b, 3e, 3d

        11:45

         

        1e, 2b,

        1c, 3d, 3e

        3d

        1e, 2c, 3e

        1a, 2d

        12:15

         

         3d, 3e

        1b, 2e, 3c

        2b, 2e, 3f

        2a, 2b, 3a

        1d, 2c, 3b

        12:45

         

        2c, 2d, 3b

        1d, 2a, 3a

        1a, 1e, 2d

        1c, 3c, 3d

        1c, 1e, 3f

         

        Klasy 4

        10:30 – 10:45

         

        Godziny

        Poniedziałek

        Wtorek

        Środa

        Czwartek

        Piątek

        10:30

        4d przed basenem

        4b i 4e po basenie

        4a po basenie

         

        4c przed basenem

         

        11:30

         

         

         

         

         

         

         

        Klasy 5-6                                                                           Klasy 7-8

        11:30 -11:45                                                                     12:30- 12:45