•                 Stołówka        

    •   Jadłospis  od  15.04 – 19.04.2024 r.

       

                                                                    PONIEDZIAŁEK  15.04.2024 r.            

                  Zupa jarzynowa, (skład surowcowy: wywar mięsny z kurczaka, warzywny: marchewka, seler, pietruszka, por, kalafior, brukselka, groszek, fasola szp. śmietana 30 %, mąka typ 500,  sól niskosodowa, przyprawy)

                  Chleb pszenno-żytni, banan

       

                                                                   WTOREK 16.04.2024 r.

                  Kotlet de volaille, ziemniaki, groszek z marchewką, (skład surowcowy: filety z kurczaka, ser żółty, masło extra, ziemniaki, olej, śmietana 30%,  groszek, marchewką, mąka typ 500,  jaja, przyprawy)

                 woda mineralna, gruszka

       

                                                                   ŚRODA   17.04.2024 r.     

                   Klopsik gotowany w sosie pomidorowym, sałatka z ogórka kiszonego, ryż (skład surowcowy: mięso mielone z łopatki, ogórki kiszone mąka typ 500, bułka tarta, jajka, ryż, cebula, olej kujawski, konc. pomidorowy 30 %, śmietana 30%, przyprawy

                   woda mineralna, jogurt saszetka

        

       

                                                                   CZWARTEK   18.04.2024 r.

                   Schab pieczony w sosie pieczarkowym , buraczki, ziemniaki (skład surowcowy: mięso - schab, mąka typ 500, ziemniaki, buraczki, cebula, olej kujawski, śmietana 30%, przyprawy)

               woda mineralna, mus owocowo-warzywny

       

                                                                   PIATEK  19.04.2024 r.

                    Paluszki rybne,  surówka z kapusty kiszonej, ziemniaki (skład surowcowy: filety rybne w panierce, cebula, kapusta kiszona, marchew, ziemniaki,  olej kujawski )

             woda mineralna, jabłko

               

        Potrawy mogą zawierać składniki, które mogą być przyczyną alergii lub nietolerancji np.: gluten, seler, pomidory, pietruszka, orzechy arachidowe, nasiona sezamu, orzechy, ryby, jajko, nasiona soi itp. mleko (łącznie z laktozą), gorczyca

      • Owoce cytrusowe: pomarańcze, cytryny, mandarynki, grejpfruty, banany, truskawki, poziomki, maliny

       

      Wszystkie alergeny są wymienione w Rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 z dnia 25.10.2011r., w załączniku Nr II

       

      Wyrazy pogrubione w tekście oznaczają alergeny (patrz legenda);         

      •  UWAGA !!! ​​​​​​​ Czynne są źródełka. Zakaz picia wody bezpośrednio z kraniku. Wodę należy wlewać do swoich butelek . Na stołówce woda podawana będzie tylko dzieciom chodzącym na obiady. 

      •  

                                       

         

                             INFORMACJA DOTYCZĄCA OBIADÓW

         

        Wpłaty na obiady dla uczniów naliczane z „góry” i należy dokonywać w nieprzekraczającym terminie .

         

         


        Wpłat na konto należy dokonywać z odpowiednim wyprzedzeniem.

         

        Cena obiadu   na m-c  KWIECIEŃ  2024 r.   - 90,00 zł

        Proszę o uregulowanie wpłat za obiady na marzec do 29 marca. Tego dnia pieniądze powinny być już na koncie szkoły .

         

        Wpłaty za obiady dokonujemy tylko przelewem na konto bankowe Szkoły.

        Numer konta  :    09 1020 1491 0000 4002 0098 1597

         

         

                     WZÓR WPŁATY:

        adres odbiorcy: 

                                        Szkoła Podstawowa Nr 7

                                        im. Jana Karnowskiego w Chojnicach                               

                                        ul. Tuwima 2 , 89-600 Chojnice

                                       

        W tytule przelewu proszę podać 

        IMIĘ I NAZWISKO DZIECKA, KLASĘ   

        ORAZ   TYTUŁ WPŁATY.

    • Regulamin korzystania ze stołówki

      • Harmonogram wydawania obiadów

      •  

        Godziny wydawania posiłków  
        Uczniowie   Kl. I-II - uczniowie przychodzą na obiad z wychowawcą o wyznaczonej godzinie
         
         Kl.  III  i IV    -   przychodzą na przerwę o godz. 10 30
          Kl. V i VI - przychodzą na przerwę o godz.  11 30
          Kl. VII i VIII -      przychodzą na przerwę o godz.  12 30
         Uczniowie, którzy kończą wcześniej lekcje, jedzą obiad po najbliższej przerwie.