Stołówka
Jadłospis od 10.06 – 14.06.2024 r.
PONIEDZIAŁEK 10.06.2024 r.
Gorący kociołek, (skład surowcowy : kiełbasa litewska z 70% mięsa, :
warzywny: marchewka, seler, pietruszka, por, śmietana 30%, (ziemniaki, papryka czerwona, przecier pomidorowy 30 %, ser żółty, sól przyprawy)
Chleb pszenno-żytni, jabłko
WTOREK 11.06.2024 r.
Potrawka z kurczaka z warzywami, ryż, groszek z marchewką, (skład surowcowy: udko z kurczaka, marchewka, groszek, seler - korzeń, pietruszka, pory, ryż, olej kujawski, rodzynki, cytryna, mąka typ 500, jaja, masło extra, śmietana 30%, nać pietruszki, przyprawy)
woda mineralna, jabłko
ŚRODA 12.06.2024 r.
Klopsiki rybne ,ziemniaki, warzywa gotowane,(skład surowcowy: filety rybne z morszczuka, bułka tarta, mąka, jaja, olej kujawski, cytryny, marchewka, brokuły, kalafior, masło extra, śmietana 30%, ziemniaki,)
woda mineralna, mus owocowo-warzywny
CZWARTEK 13.06.2024 r.
Gołąbki w sosie pomidorowym, ziemniaki, (skład surowcowy: mięso mielone z łopatki, kapusta biała , mąka typ 500, bułka tarta, jajka, ryż, przecier pomidorowy30 %, cebula, olej kujawski, przyprawy)
woda mineralna, jabłko
PIATEK 14.06.2024 r.
Pierogi z twarogiem z sosem waniliowym, (skład surowcowy: , mąka, twaróg, cukier, śmietana ukwaszona, jogurt naturalny, serek Danio)
woda mineralna, jabłko
Potrawy mogą zawierać składniki, które mogą być przyczyną alergii lub nietolerancji np.: gluten, seler, pomidory, pietruszka, orzechy arachidowe, nasiona sezamu, orzechy, ryby, jajko, nasiona soi itp. mleko (łącznie z laktozą), gorczyca
- Owoce cytrusowe: pomarańcze, cytryny, mandarynki, grejpfruty, banany, truskawki, poziomki, maliny
Wszystkie alergeny są wymienione w Rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 z dnia 25.10.2011r., w załączniku Nr II
Wyrazy pogrubione w tekście oznaczają alergeny (patrz legenda);
UWAGA !!! Czynne są źródełka. Zakaz picia wody bezpośrednio z kraniku. Wodę należy wlewać do swoich butelek . Na stołówce woda podawana będzie tylko dzieciom chodzącym na obiady.
INFORMACJA DOTYCZĄCA OBIADÓW
Wpłaty na obiady dla uczniów naliczane są z „góry” i należy dokonywać w nieprzekraczającym terminie .
Wpłat na konto należy dokonywać z odpowiednim wyprzedzeniem.Cena obiadu na m-c CZERWIEC 2024 r. - 70,00 zł
Proszę o uregulowanie wpłat za obiady na CZERWIEC do 31 MAJA. Tego dnia pieniądze powinny być już na koncie szkoły .
Wpłaty za obiady dokonujemy tylko przelewem na konto bankowe Szkoły.
Numer konta : 09 1020 1491 0000 4002 0098 1597
WZÓR WPŁATY:
adres odbiorcy:
Szkoła Podstawowa Nr 7
im. Jana Karnowskiego w Chojnicach
ul. Tuwima 2 , 89-600 Chojnice
W tytule przelewu proszę podać
IMIĘ I NAZWISKO DZIECKA, KLASĘ
ORAZ TYTUŁ WPŁATY.
Regulamin korzystania ze stołówki
Harmonogram wydawania obiadów
- Godziny wydawania posiłkówUczniowie Kl. I-II - uczniowie przychodzą na obiad z wychowawcą o wyznaczonej godzinieKl. III i IV - przychodzą na przerwę o godz. 10 30Kl. V i VI - przychodzą na przerwę o godz. 11 30Kl. VII i VIII - przychodzą na przerwę o godz. 12 30Uczniowie, którzy kończą wcześniej lekcje, jedzą obiad po najbliższej przerwie.