Stołówka
Jadłospis od 25.09 – 29.09.2023 r.
PONIEDZIAŁEK 25.09.2023 r.
Zupa pomidorowa z makaronem , (skład surowcowy wywar mięsny (łopatka wp.): warzywny: marchewka, seler, pietruszka, por, śmietana 30%, makaron świderki, mąka typ 500, przecier pom. 30%, śmietana 30%, przyprawy)
chleb( pszenno-żytni), jabłko
WTOREK 26.09.2023 r.
Klops mielony smażony, buraczki, ziemniaki (skład surowcowy: mięso mielone z łopatki, buraczki, mąka typ 500, bułka tarta, jajka, ziemniaki, cebula, olej kujawski, przyprawy)
woda mineralna, jabłko
ŚRODA 27.09.2023 r.
Potrawka z kurczaka z warzywami, ryż, marchewka, (skład surowcowy: udko z kurczaka, marchewka, seler - korzeń, pietruszka, pory, ryż, olej kujawski, rodzynki, cytryna, mąka typ 500, jaja, masło extra, śmietana 30%, nać pietruszki, przyprawy)
woda mineralna, jabłko
CZWARTEK 28.09.2023 r.
Gulasz z kaszą w jarzynach, ogórek kiszony,
(skład surowcowy: mięso – łopatka wp., mąka typ 500, kasza pęczak, wiejska, marchew, seler, pietruszka, pory, ogórek kiszony, cebula, olej kujawski, śmietana 30%, przyprawy)
woda mineralna, mus owocowy
PIATEK 29.09.2029 r.
Filety rybne panierowane ,ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej, (skład surowcowy: filety rybne z miruny, bułka tarta, mąka, jaja, olej kujawski, cytryny, kapusta kiszona, ziemniaki,)
woda mineralna, banan
Potrawy mogą zawierać składniki, które mogą być przyczyną alergii lub nietolerancji np.: gluten, seler, pomidory, pietruszka, orzechy arachidowe, nasiona sezamu, orzechy, ryby, jajko, nasiona soi itp. mleko (łącznie z laktozą), gorczyca
- Owoce cytrusowe: pomarańcze, cytryny, mandarynki, grejpfruty, banany, truskawki, poziomki, maliny
Wszystkie alergeny są wymienione w Rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 z dnia 25.10.2011r., w załączniku Nr II
Wyrazy pogrubione w tekście oznaczają alergeny (patrz legenda);
Wyrazy pogrubione w tekście oznaczają alergeny (patrz legenda);
UWAGA !!! Czynne są źródełka. Zakaz picia wody bezpośrednio z kraniku. Wodę należy wlewać do swoich butelek . Na stołówce woda podawana bedzie tylko dzieciom chodzącym na obiady.
INFORMACJA DOTYCZĄCA OBIADÓW
Wpłaty na obiady dla uczniów naliczane są z „góry” i należy dokonywać w nieprzekraczającym terminie do 25 każdego miesiąca na nowy miesiąc.
Wyjątek będą stanowić płatności za styczeń. W tym przypadku termin będzie podany na stronie szkoły.
Wpłat na konto należy dokonywać z odpowiednim wyprzedzeniem.Cena obiadu na m-c październik 2023 r. - 110,00 zł
Termin płatności za obiady za pażdziernik do 25 września. (pieniądze powinny być już zaksięgowane w w/w terminie na koncie)
Wpłaty za obiady dokonujemy tylko przelewem na konto bankowe Szkoły.
Numer konta : 09 1020 1491 0000 4002 0098 1597
WZÓR WPŁATY:
adres odbiorcy:
Szkoła Podstawowa Nr 7
im. Jana Karnowskiego w Chojnicach
ul. Tuwima 2 , 89-600 Chojnice
W tytule przelewu proszę podać
IMIĘ I NAZWISKO DZIECKA, KLASĘ
ORAZ TYTUŁ WPŁATY.
Regulamin korzystania ze stołówki
Harmonogram wydawania obiadów
- Godziny wydawania posiłkówUczniowie Kl. I-II - uczniowie przychodzą na obiad z wychowawcą o wyznaczonej godzinieKl. III i IV - przychodzą na przerwę o godz. 10 30Kl. V i VI - przychodzą na przerwę o godz. 11 30Kl. VII i VIII - przychodzą na przerwę o godz. 12 30Uczniowie, którzy kończą wcześniej lekcje, jedzą obiad po najbliższej przerwie.