Stołówka
Stołówka
Jadłospis od 09.06 – 13.06.2025 r.
PONIEDZIAŁEK 09.06.2025 r.
Zupa pomidorowa z makaronem , (składniki : woda, makaron świderki składniki (mąka makaronowa pszenna produkt może zawierać soję).,schab wp. b/k, przecier pom. 30%, marchewka, seler, pietruszka, por, śmietanka 30%: (skład. zawiera karagen) mąka pszenna, sól niskosodowa, przyprawy)
Chleb pszenno-żytni (składniki: mąka pszenna46%, mąka żytnia19% ,
woda, sól, drożdże), jabłko
WTOREK 10.06.2025 r.
Kotlet de volaille, ziemniaki, groszek z marchewką, składniki ziemniaki, woda, filety z kurczaka, marchewka, groszek, ser królewski(składniki: mleko, sól, stabilizator chlorek wapnia, kultury bakterii, podpuszczka, barwnik annato), jaja, olej rzepakowy, bułka tarta(składnik: mąka pszenna, mąka żytnia, woda, sól, drożdże), masło 82%, mąka pszenna, sól niskosodowa, przyprawy naturalne.
woda mineralna, jabłko
ŚRODA 11.06.2025 r.
Klops mielony gotowany w sosie koperkowym, sałatka z buraczków :składniki: ziemniaki woda, mięso mielone z łopatki, buraczki ugotowane, bułka tarta(składnik: mąka pszenna, mąka żytnia, woda, sól, drożdże), jajka, cebula, śmietanka 30% (skład. zawiera karagen), mąka pszenna, koper świeży, musztarda (składniki: woda, gorczyca (20%), ocet spirytusowy, cukier, sól, błonnik owsiany, mieszanka przypraw, barwnik – kurkumina), cukier, sól niskosodowa, przyprawy naturalne.
woda mineralna, banan
CZWARTEK 12.06.2025 r
. Pierogi leniwe z cynamonem i cukrem: składniki: twaróg półtłusty, mąka pszenna, woda, masło 82 %, sól niskosodowa, cukier, cynamon
woda mineralna, jabłko
PIATEK 13.06.2025 r.
Burgery rybne z fileta, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej: składniki: filety rybne z mintaja 67% (składniki: mąka pszenna olej rzepakowy, woda, skrobia ziemniaczana, sól, drożdże) składniki: filety rybne z morszczuka, bułka tarta(skład: mąka pszenna , sól, drożdże),, olej rzepakowy, kapusta kiszona, jabłka, śmietanka 30% (skład. zawiera karagen, ziemniaki, sól niskosodowa, nać pietruszki, przyprawy naturalne.
woda mineralna, Sok Multiwitamina (50 g),
Sok Multiwitamina (50 g), ogórek świeży (20g)
Sok Multiwitamina, składniki: woda, sok jabłkowy12,5 %sok pomarańczowy 5%, cukier, sok cytryny 1%, sok z kiwi ,5 %,sok bananowy z zag.soku ban. 0,5 %,sok ananasowy z zag. soku ban. 0,5 % sok z marakui 01%,,witamina C, niacyna, witamina E, witamina B6,tiamina, biotyna, sub. słodzące ze stewii,
naturalny aromat,
Składniki / substancje powodujące alergie lub reakcje nietolerancji (zgodnie z zał. Nr II w Rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 z dnia 25.10.2011r.) oznakowano w jadłospisie pogrubiona czcionką.
J
UWAGA !!! Czynne są źródełka. Zakaz picia wody bezpośrednio z kraniku. Wodę należy wlewać do swoich butelek . Na stołówce woda podawana będzie tylko dzieciom chodzącym na obiady.
INFORMACJA DOTYCZĄ
Wpłaty na obiady dla uczniów naliczane są z góry i należy dokonywać w
nieprzekraczającym
terminie do 25 każdego miesiąca na nowy miesiąc.
Wyjątek będą stanowić płatności za styczeń. W tym przypadku termin
będzie podawany na stronie szkoły.
Wpłat na konto należy dokonywać z odpowiednim wyprzedzeniem.
Cena obiadu na m-c CZERWIEC 2025 r. - 85,00 zł
Wpłaty na m-c maj przyjmujemy do 25 kwietnia.
(pieniądze powinny być już zaksięgowane w w/w terminie na koncie).
Jeżeli nie zostanie dokonana wpłata,
dziecko nie będzie mogło korzystać z posiłków w tym miesiącu.Na m-c czerwiec płatności należy dokonać do 25 maja.
(pieniądze powinny być już na koncie)
Wpłaty za obiady dokonujemy tylko przelewem na konto bankowe Szkoły.
Numer konta : 09 1020 1491 0000 4002 0098 1597
WZÓR WPŁATY:
adres odbiorcy:
Szkoła Podstawowa Nr 7
im. Jana Karnowskiego w Chojnicach
ul. Tuwima 2 , 89-600 Chojnice
W tytule przelewu proszę podać
IMIĘ I NAZWISKO DZIECKA, KLASĘ
ORAZ TYTUŁ WPŁATY.na obiady dla uczniów naliczane są z góry i należy dokonywać w
nieprzekraczającym
terminie do 25 każdego miesiąca na nowy miesiąc.
Wyjątek będą stanowić płatności za wrzesień i styczeń. W tym przypadku termin
będzie podawany na stronie szkoły.
Wpłat na konto należy dokonywać z odpowiednim wyprzedzeniem.
Regulamin korzystania ze stołówki
Harmonogram wydawania obiadów