Stołówka

Stołówka

        •                 Stołówka        

        • Jadłospis  od  19.05 – 26.05.2025 r.

           

          PONIEDZIAŁEK  19.05.2025 r.            

                        Zupa krupnik,  składniki :łopatka wp.: kasza jęczmienna, marchewka, seler- korzeń, pietruszka-korzeń, por, mąka pszenna,  śmietana 30 % skład. zawiera karagen, nać pietruszki, sól niskosodowa, przyprawy naturalne.

                       chleb pszenno-żytni,  banan

          chleb pszenno-żytni, składniki: mąka pszenna46%, mąka żytnia19%, zakwas piekarski mąka żytnia,

                woda, sól, drożdże, stabilizator:E170; stabilizator:E472; środki przetwarzania mąki:E300, mak; enzymy,

           

           

          WTOREK 20.05.2025 r.

                      Makaron z sosem pomidorowym z warzywami: składniki mięso mielone z łopatki, koncentrat pomidorowy 30%, makaron penne skład (mąka makaronowa pszenna produkt może zawierać soję), marchew, seler- korzeń, pietruszka- korzeń, kalafior, brokuły, pory, olej rzepakowy, sól niskosodowa, przyprawy naturalne.

                       woda mineralna, jabłko         

           

          ŚRODA   21.05.2025 r.

                     Schab pieczony, surówka z kapusty czerwonej, ziemniaki

           składniki: ziemniaki, woda, mięso - schab, kapusta czerwona, mąka pszenna, cebula, olej rzepakowy, śmietana 30% skład. zawiera karagen,, nać pietruszki, sól niskosodowa, przyprawy naturalne.

                   woda mineralna, jabłko 

           

          CZWARTEK   22.05.2025 r.                                                                                                                                                                                                                                        

                  Potrawka z kurczaka z warzywami, ryż, groszek z marchewką, składniki: udko z kurczaka, woda, ryż, marchewka, groszek, seler - korzeń, pietruszka-korzeń, pory, cytryna, jaja, masło extra, mąka pszenna, rodzynki, śmietana 30% skład. zawiera karagen,, ,cukier, cukier wanilinowy, nać pietruszki, sól niskosodowa, przyprawy naturalne.

                  woda mineralna, jabłko

           

          PIATEK  23.05.2025 r.

                   Filety rybne panierowane, surówka z kapusty kiszonej, ziemniaki składniki: ziemniaki, woda, filety rybne -morszczuk, kapusta kiszona, bułka tarta: składnik:( mąka pszenna , sól, drożdże), marchew, olej kujawski, jaja, cebula, mąka pszenna,  nać pietruszki, sól niskosodowa, przyprawy naturalne.

                 woda mineralna, jabłko

                     

          Składniki / substancje powodujące alergie lub reakcje nietolerancji (zgodnie z zał. Nr II w Rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 z dnia 25.10.2011r.) wykazano w jadłospisie pogrubioną czcionką.

            J

           

    •  

       

       

      •  UWAGA !!! ​​​​​​​ Czynne są źródełka. Zakaz picia wody bezpośrednio z kraniku. Wodę należy wlewać do swoich butelek . Na stołówce woda podawana będzie tylko dzieciom chodzącym na obiady. 

      •  

                                       

         

                                                       INFORMACJA DOTYCZĄ

        Wpłaty na obiady dla uczniów naliczane są z góry i należy dokonywać w

        nieprzekraczającym

        terminie do 25 każdego miesiąca na nowy miesiąc.

        Wyjątek będą stanowić płatności za styczeń. W tym przypadku termin

        będzie podawany na stronie szkoły.

        Wpłat na konto należy dokonywać z odpowiednim wyprzedzeniem.

         

        Cena obiadu na m-c CZERWIEC  2025 r. - 85,00 zł


        Wpłaty na m-c maj przyjmujemy do 25 kwietnia.
        (pieniądze powinny być już zaksięgowane w w/w terminie na koncie).
         Jeżeli nie zostanie dokonana wpłata,
        dziecko nie będzie mogło korzystać z posiłków w tym miesiącu.

        Na m-c czerwiec płatności należy dokonać do 25 maja.

        (pieniądze powinny być już na koncie)

          

                               Wpłaty za obiady dokonujemy tylko przelewem na konto bankowe Szkoły.

        Numer konta : 09 1020 1491 0000 4002 0098 1597

        WZÓR WPŁATY:
        adres odbiorcy:
        Szkoła Podstawowa Nr 7
        im. Jana Karnowskiego w Chojnicach
        ul. Tuwima 2 , 89-600 Chojnice
        W tytule przelewu proszę podać
        IMIĘ I NAZWISKO DZIECKA, KLASĘ
        ORAZ TYTUŁ WPŁATY.

        na obiady dla uczniów naliczane są z góry i należy dokonywać w

        nieprzekraczającym

        terminie do 25 każdego miesiąca na nowy miesiąc.

        Wyjątek będą stanowić płatności za wrzesień i styczeń. W tym przypadku termin

        będzie podawany na stronie szkoły.

        Wpłat na konto należy dokonywać z odpowiednim wyprzedzeniem.

    • Regulamin korzystania ze stołówki

      • Harmonogram wydawania obiadów

      •