Stołówka
Jadłospis od 15.04 – 19.04.2024 r.
PONIEDZIAŁEK 15.04.2024 r.
Zupa jarzynowa, (skład surowcowy: wywar mięsny z kurczaka, warzywny: marchewka, seler, pietruszka, por, kalafior, brukselka, groszek, fasola szp. śmietana 30 %, mąka typ 500, sól niskosodowa, przyprawy)
Chleb pszenno-żytni, banan
WTOREK 16.04.2024 r.
Kotlet de volaille, ziemniaki, groszek z marchewką, (skład surowcowy: filety z kurczaka, ser żółty, masło extra, ziemniaki, olej, śmietana 30%, groszek, marchewką, mąka typ 500, jaja, przyprawy)
woda mineralna, gruszka
ŚRODA 17.04.2024 r.
Klopsik gotowany w sosie pomidorowym, sałatka z ogórka kiszonego, ryż (skład surowcowy: mięso mielone z łopatki, ogórki kiszone mąka typ 500, bułka tarta, jajka, ryż, cebula, olej kujawski, konc. pomidorowy 30 %, śmietana 30%, przyprawy
woda mineralna, jogurt saszetka
CZWARTEK 18.04.2024 r.
Schab pieczony w sosie pieczarkowym , buraczki, ziemniaki (skład surowcowy: mięso - schab, mąka typ 500, ziemniaki, buraczki, cebula, olej kujawski, śmietana 30%, przyprawy)
woda mineralna, mus owocowo-warzywny
PIATEK 19.04.2024 r.
Paluszki rybne, surówka z kapusty kiszonej, ziemniaki (skład surowcowy: filety rybne w panierce, cebula, kapusta kiszona, marchew, ziemniaki, olej kujawski )
woda mineralna, jabłko
Potrawy mogą zawierać składniki, które mogą być przyczyną alergii lub nietolerancji np.: gluten, seler, pomidory, pietruszka, orzechy arachidowe, nasiona sezamu, orzechy, ryby, jajko, nasiona soi itp. mleko (łącznie z laktozą), gorczyca
- Owoce cytrusowe: pomarańcze, cytryny, mandarynki, grejpfruty, banany, truskawki, poziomki, maliny
Wszystkie alergeny są wymienione w Rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 z dnia 25.10.2011r., w załączniku Nr II
Wyrazy pogrubione w tekście oznaczają alergeny (patrz legenda);
UWAGA !!! Czynne są źródełka. Zakaz picia wody bezpośrednio z kraniku. Wodę należy wlewać do swoich butelek . Na stołówce woda podawana będzie tylko dzieciom chodzącym na obiady.
INFORMACJA DOTYCZĄCA OBIADÓW
Wpłaty na obiady dla uczniów naliczane są z „góry” i należy dokonywać w nieprzekraczającym terminie .
Wpłat na konto należy dokonywać z odpowiednim wyprzedzeniem.Cena obiadu na m-c KWIECIEŃ 2024 r. - 90,00 zł
Proszę o uregulowanie wpłat za obiady na marzec do 29 marca. Tego dnia pieniądze powinny być już na koncie szkoły .
Wpłaty za obiady dokonujemy tylko przelewem na konto bankowe Szkoły.
Numer konta : 09 1020 1491 0000 4002 0098 1597
WZÓR WPŁATY:
adres odbiorcy:
Szkoła Podstawowa Nr 7
im. Jana Karnowskiego w Chojnicach
ul. Tuwima 2 , 89-600 Chojnice
W tytule przelewu proszę podać
IMIĘ I NAZWISKO DZIECKA, KLASĘ
ORAZ TYTUŁ WPŁATY.
Regulamin korzystania ze stołówki
Harmonogram wydawania obiadów
- Godziny wydawania posiłkówUczniowie Kl. I-II - uczniowie przychodzą na obiad z wychowawcą o wyznaczonej godzinieKl. III i IV - przychodzą na przerwę o godz. 10 30Kl. V i VI - przychodzą na przerwę o godz. 11 30Kl. VII i VIII - przychodzą na przerwę o godz. 12 30Uczniowie, którzy kończą wcześniej lekcje, jedzą obiad po najbliższej przerwie.