Stołówka

Stołówka

        •                 Stołówka        

        • Jadłospis  od  09.06 – 13.06.2025 r.

           

          PONIEDZIAŁEK  09.06.2025 r.            

                  Zupa pomidorowa z makaronem , (składniki : woda, makaron świderki składniki (mąka makaronowa pszenna produkt może zawierać soję).,schab wp. b/k, przecier pom. 30%, marchewka, seler, pietruszka, por, śmietanka 30%: (skład. zawiera karagen) mąka pszenna, sól niskosodowa, przyprawy)

              Chleb pszenno-żytni (składniki: mąka pszenna46%, mąka żytnia19% ,                     

                   woda, sól, drożdże), jabłko

             

          WTOREK 10.06.2025 r.

                    Kotlet de volaille, ziemniaki, groszek z marchewką, składniki ziemniaki, woda, filety z kurczaka, marchewka, groszek, ser królewski(składniki: mleko, sól, stabilizator chlorek wapnia, kultury bakterii, podpuszczka, barwnik annato), jaja, olej rzepakowy, bułka tarta(składnik: mąka pszenna, mąka żytnia, woda, sól, drożdże), masło 82%, mąka pszenna, sól niskosodowa, przyprawy naturalne.

                     woda mineralna, jabłko

           

          ŚRODA   11.06.2025 r.

                 Klops mielony gotowany w sosie koperkowym, sałatka z buraczków :składniki: ziemniaki woda, mięso mielone z łopatki, buraczki ugotowane, bułka tarta(składnik: mąka pszenna, mąka żytnia, woda, sól, drożdże), jajka, cebula, śmietanka 30% (skład. zawiera karagen), mąka pszenna, koper świeży, musztarda (składniki: woda, gorczyca (20%), ocet spirytusowy, cukier, sól, błonnik owsiany, mieszanka przypraw, barwnik – kurkumina), cukier, sól niskosodowa, przyprawy naturalne.

                  woda mineralna, banan

           

          CZWARTEK   12.06.2025 r

          .        Pierogi leniwe z cynamonem i cukrem: składniki: twaróg półtłusty, mąka pszenna, woda, masło 82 %, sól niskosodowa, cukier, cynamon          

                   woda mineralna, jabłko

           

          PIATEK  13.06.2025 r.

                        Burgery rybne z fileta, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej: składniki: filety rybne z mintaja 67% (składniki: mąka pszenna olej rzepakowy, woda, skrobia ziemniaczana, sól, drożdże) składniki: filety rybne z morszczuka, bułka tarta(skład: mąka pszenna , sól, drożdże),, olej rzepakowy, kapusta kiszona, jabłka, śmietanka 30% (skład. zawiera karagen, ziemniaki, sól niskosodowa, nać pietruszki, przyprawy naturalne.

                 woda mineralna, Sok Multiwitamina (50 g),

                Sok Multiwitamina (50 g), ogórek świeży (20g)

          Sok Multiwitamina, składniki: woda, sok jabłkowy12,5 %sok pomarańczowy 5%, cukier, sok cytryny 1%, sok z kiwi ,5 %,sok bananowy z zag.soku ban. 0,5  %,sok ananasowy z zag. soku ban. 0,5 % sok z marakui 01%,,witamina C, niacyna, witamina E, witamina B6,tiamina, biotyna, sub. słodzące ze stewii,

                  naturalny aromat,

           

          Składniki / substancje powodujące alergie lub reakcje nietolerancji (zgodnie z zał. Nr II w  Rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 z dnia 25.10.2011r.) oznakowano w jadłospisie pogrubiona czcionką.

           

           

           

            J

           

    •  

       

       

      •  UWAGA !!! ​​​​​​​ Czynne są źródełka. Zakaz picia wody bezpośrednio z kraniku. Wodę należy wlewać do swoich butelek . Na stołówce woda podawana będzie tylko dzieciom chodzącym na obiady. 

      •  

                                       

         

                                                       INFORMACJA DOTYCZĄ

        Wpłaty na obiady dla uczniów naliczane są z góry i należy dokonywać w

        nieprzekraczającym

        terminie do 25 każdego miesiąca na nowy miesiąc.

        Wyjątek będą stanowić płatności za styczeń. W tym przypadku termin

        będzie podawany na stronie szkoły.

        Wpłat na konto należy dokonywać z odpowiednim wyprzedzeniem.

         

        Cena obiadu na m-c CZERWIEC  2025 r. - 85,00 zł


        Wpłaty na m-c maj przyjmujemy do 25 kwietnia.
        (pieniądze powinny być już zaksięgowane w w/w terminie na koncie).
         Jeżeli nie zostanie dokonana wpłata,
        dziecko nie będzie mogło korzystać z posiłków w tym miesiącu.

        Na m-c czerwiec płatności należy dokonać do 25 maja.

        (pieniądze powinny być już na koncie)

          

                               Wpłaty za obiady dokonujemy tylko przelewem na konto bankowe Szkoły.

        Numer konta : 09 1020 1491 0000 4002 0098 1597

        WZÓR WPŁATY:
        adres odbiorcy:
        Szkoła Podstawowa Nr 7
        im. Jana Karnowskiego w Chojnicach
        ul. Tuwima 2 , 89-600 Chojnice
        W tytule przelewu proszę podać
        IMIĘ I NAZWISKO DZIECKA, KLASĘ
        ORAZ TYTUŁ WPŁATY.

        na obiady dla uczniów naliczane są z góry i należy dokonywać w

        nieprzekraczającym

        terminie do 25 każdego miesiąca na nowy miesiąc.

        Wyjątek będą stanowić płatności za wrzesień i styczeń. W tym przypadku termin

        będzie podawany na stronie szkoły.

        Wpłat na konto należy dokonywać z odpowiednim wyprzedzeniem.

    • Regulamin korzystania ze stołówki

      • Harmonogram wydawania obiadów

      •  

         
  • Biuletyn informacji publicznej
    • Logowanie

  • Nasze media społecznościowe

  • Liczba wizyt

    liczba odwiedzin: 28013