Stołówka
Stołówka
Jadłospis od 19.05 – 26.05.2025 r.
PONIEDZIAŁEK 19.05.2025 r.
Zupa krupnik, składniki :łopatka wp.: kasza jęczmienna, marchewka, seler- korzeń, pietruszka-korzeń, por, mąka pszenna, śmietana 30 % skład. zawiera karagen, nać pietruszki, sól niskosodowa, przyprawy naturalne.
chleb pszenno-żytni, banan
chleb pszenno-żytni, składniki: mąka pszenna46%, mąka żytnia19%, zakwas piekarski mąka żytnia,
woda, sól, drożdże, stabilizator:E170; stabilizator:E472; środki przetwarzania mąki:E300, mak; enzymy,
WTOREK 20.05.2025 r.
Makaron z sosem pomidorowym z warzywami: składniki mięso mielone z łopatki, koncentrat pomidorowy 30%, makaron penne skład (mąka makaronowa pszenna produkt może zawierać soję), marchew, seler- korzeń, pietruszka- korzeń, kalafior, brokuły, pory, olej rzepakowy, sól niskosodowa, przyprawy naturalne.
woda mineralna, jabłko
ŚRODA 21.05.2025 r.
Schab pieczony, surówka z kapusty czerwonej, ziemniaki
składniki: ziemniaki, woda, mięso - schab, kapusta czerwona, mąka pszenna, cebula, olej rzepakowy, śmietana 30% skład. zawiera karagen,, nać pietruszki, sól niskosodowa, przyprawy naturalne.
woda mineralna, jabłko
CZWARTEK 22.05.2025 r.
Potrawka z kurczaka z warzywami, ryż, groszek z marchewką, składniki: udko z kurczaka, woda, ryż, marchewka, groszek, seler - korzeń, pietruszka-korzeń, pory, cytryna, jaja, masło extra, mąka pszenna, rodzynki, śmietana 30% skład. zawiera karagen,, ,cukier, cukier wanilinowy, nać pietruszki, sól niskosodowa, przyprawy naturalne.
woda mineralna, jabłko
PIATEK 23.05.2025 r.
Filety rybne panierowane, surówka z kapusty kiszonej, ziemniaki składniki: ziemniaki, woda, filety rybne -morszczuk, kapusta kiszona, bułka tarta: składnik:( mąka pszenna , sól, drożdże), marchew, olej kujawski, jaja, cebula, mąka pszenna, nać pietruszki, sól niskosodowa, przyprawy naturalne.
woda mineralna, jabłko
Składniki / substancje powodujące alergie lub reakcje nietolerancji (zgodnie z zał. Nr II w Rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 z dnia 25.10.2011r.) wykazano w jadłospisie pogrubioną czcionką.
J
UWAGA !!! Czynne są źródełka. Zakaz picia wody bezpośrednio z kraniku. Wodę należy wlewać do swoich butelek . Na stołówce woda podawana będzie tylko dzieciom chodzącym na obiady.
INFORMACJA DOTYCZĄ
Wpłaty na obiady dla uczniów naliczane są z góry i należy dokonywać w
nieprzekraczającym
terminie do 25 każdego miesiąca na nowy miesiąc.
Wyjątek będą stanowić płatności za styczeń. W tym przypadku termin
będzie podawany na stronie szkoły.
Wpłat na konto należy dokonywać z odpowiednim wyprzedzeniem.
Cena obiadu na m-c CZERWIEC 2025 r. - 85,00 zł
Wpłaty na m-c maj przyjmujemy do 25 kwietnia.
(pieniądze powinny być już zaksięgowane w w/w terminie na koncie).
Jeżeli nie zostanie dokonana wpłata,
dziecko nie będzie mogło korzystać z posiłków w tym miesiącu.Na m-c czerwiec płatności należy dokonać do 25 maja.
(pieniądze powinny być już na koncie)
Wpłaty za obiady dokonujemy tylko przelewem na konto bankowe Szkoły.
Numer konta : 09 1020 1491 0000 4002 0098 1597
WZÓR WPŁATY:
adres odbiorcy:
Szkoła Podstawowa Nr 7
im. Jana Karnowskiego w Chojnicach
ul. Tuwima 2 , 89-600 Chojnice
W tytule przelewu proszę podać
IMIĘ I NAZWISKO DZIECKA, KLASĘ
ORAZ TYTUŁ WPŁATY.na obiady dla uczniów naliczane są z góry i należy dokonywać w
nieprzekraczającym
terminie do 25 każdego miesiąca na nowy miesiąc.
Wyjątek będą stanowić płatności za wrzesień i styczeń. W tym przypadku termin
będzie podawany na stronie szkoły.
Wpłat na konto należy dokonywać z odpowiednim wyprzedzeniem.
Regulamin korzystania ze stołówki
Harmonogram wydawania obiadów