Stołówka
Stołówka
Jadłospis od 17.11 – 21.11.2025 r.
PONIEDZIAŁEK 17.11.2025 r.
Gorący kociołek,
(składniki :woda, kiełbasa 83% mięsa,
warzywny: marchew, seler, pietruszka, por, śmietana 30%, (ziemniaki, papryka czerwona, przecier pomidorowy 30 %, ser żółty, sól, przyprawy naturalne)
Ser żółty;
(składniki: mleko pasteryzowane, sól, kultury bakterii mlekowych,
stabilizator (chlorek wapnia), substancję konserwującą (azotan potasu) i barwnik (annato)
Kiełbasa litewska
(składniki mięso wieprzowe 83%, woda, białko sojowe, stabilizator trifosforowy, glukoza, przeciwutleniacz, izoaskorbinian sodu ,skrobia ziemniaczana, skrobia ziemniaczana, sól, przyprawy zawierające gorczyce, wzmacniacz smaku; glutaminian monosodowy, ekstrakty roślinne, substancja konserwująca; azotyn sodu, jelita wieprzowe
Chleb pszenno-żytni
(składniki: mąka pszenna46%, mąka żytnia19%, zakwas piekarski
mąka żytnia, woda, sól, drożdże, stabilizator:E170; stabilizator:E472; środki do przetwarzania mąki:E300, mak; enzymy
-jabłko
WTOREK 18.11.2025 r.
Gulasz drobiowy z kasza jaglaną i surówka z kapusty pekinki.
(składniki; filety z kurczaka, kasza jaglana, woda, kapusta pekińska, marchew, cytryny, śmietana 30% ( skład. zawiera karagen), mąka pszenna, olej rzepakowy , majonez( olej, żółtka jaj 6%, musztarda, cukier, sól, przeciwutleniacz sol wapniowo –disodowaEDTA,, regulator kwasowości, kwas cytrynowy), cukier, nać pietruszki, przyprawy naturalne, sól niskosodowa,)
-woda mineralna, jabłko
ŚRODA 19.11.2025 r.
Potrawka z kurczaka z warzywami , ryż i groszek z marchewką,
(składniki: udko z kurczaka, woda, ryż, marchewka, groszek, seler - korzeń, pietruszka-korzeń, pory, cytryna, jaja, masło extra, mąka pszenna, rodzynki, śmietana 30%( skład. zawiera karagen) ,cukier, cukier wanilinowy, nać pietruszki, sól niskosodowa, przyprawy naturalne.)
- woda mineralna, jabłko
CZWARTEK 20.11.2025 r.
Klops mielony smażony, ziemniaki, buraczki:
(składniki: ziemniaki, woda, mięso mielone z łopatki, buraczki,
bułka tarta(składniki: mąka pszenna, mąka żytnia, woda, sól, drożdże), olej rzepakowy jajka, cebula, cukier, nać pietruszki, sól niskosodowa, przyprawy naturalne.
- woda mineralna ,
mus owocowy (składniki-100% przecieru owocowego)
PIATEK 21.11.2025 r.
Filety rybne panierowana ,ziemniaki i marchewki mini
składniki ; filety rybne z morszczuka, woda, ziemniaki, marchew,
bułka tarta, (składniki: mąka pszenna, mąka żytnia, woda, sól, drożdże),jaja, mąka pszenna,
olej rzepakowy, masło, jogurt , sól niskosodowa, przyprawy naturalne.
-woda mineralna, jabłko
Składniki / substancje powodujące alergie lub reakcje nietolerancji (zgodnie z zał. Nr II w Rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 z dnia 25.10.2011r.) oznakowano w jadłospisie pogrubiona czcionką.
J
UWAGA !!! Czynne są źródełka. Zakaz picia wody bezpośrednio z kraniku. Wodę należy wlewać do swoich butelek . Na stołówce woda podawana będzie tylko dzieciom chodzącym na obiady.
Cena obiadu na m-c LISTOPAD 2025 r. 90,00 zł
Wpłaty na m-c LISTOPAD przyjmujemy do 25.10.2025
(pieniądze powinny być już zaksięgowane w w/w terminie na koncie).Wpłaty za obiady dokonujemy tylko przelewem na konto bankowe Szkoły.
Numer konta : 09 1020 1491 0000 4002 0098 1597
WZÓR WPŁATY:
adres odbiorcy:
Szkoła Podstawowa Nr 7
im. Jana Karnowskiego w Chojnicach
ul. Tuwima 2 , 89-600 Chojnice
W tytule przelewu proszę podać
IMIĘ I NAZWISKO DZIECKA, KLASĘ
ORAZ TYTUŁ WPŁATY.Opłaty na obiady dla uczniów naliczane są z góry i należy dokonywać w
nieprzekraczającym
terminie do 25 każdego miesiąca na nowy miesiąc.
Wyjątek będą stanowić płatności za wrzesień i styczeń. W tym przypadku termin
będzie podawany na stronie szkoły.
Wpłat na konto należy dokonywać z odpowiednim wyprzedzeniem.
Wydawanie obadów zgodnie z harmonogramem.
Regulamin korzystania ze stołówki
Harmonogram wydawania obiadów
Harmonogram wydawania obiadów na rok 2025/2026
Harmonogram wydawania obiadów od 06.10
Klasy 1-3
Godziny
Poniedziałek
Wtorek
Środa
Czwartek
Piątek
10:15
1a, 3a, 1b
1e, 2d, 3b
1b, 3a, 3e
1a, 2e, 1d
1b, 2e, 3c
10:45
1d, 1c, 2a
1a, 2c
1c, 3c, 3b
1b, 2d
2a, 3a
11:00
11:15
2e, 3c, 3f
2b, 3f
1d, 2a, 2c,
3b, 3f
2b, 3e, 3d
11:45
1e, 2b,
1c, 3d, 3e
3d
1e, 2c, 3e
1a, 2d
12:15
3d, 3e
1b, 2e, 3c
2b, 2e, 3f
2a, 2b, 3a
1d, 2c, 3b
12:45
2c, 2d, 3b
1d, 2a, 3a
1a, 1e, 2d
1c, 3c, 3d
1c, 1e, 3f
Klasy 4
10:30 – 10:45
Godziny
Poniedziałek
Wtorek
Środa
Czwartek
Piątek
10:30
4d przed basenem
4b i 4e po basenie
4a po basenie
4c przed basenem
11:30
Klasy 5-6 Klasy 7-8
11:30 -11:45 12:30- 12:45